Έτσι λέγεται ο
έτοιμος χλοοτάπητας
Hellasod
αρχική επικοινωνία

Υποδομές

 

Εγκαταστάσεις

Η HELLASOD διαθέτει τρεις αυτόνομες και πλήρως εξοπλισμένες μονάδες παραγωγικής δυνατότητας άνω του 2.200.000 m². Σε κάθε μία από τις μονάδες αυτές παράγονται όλες οι διαθέσιμες ποικιλίες χλοοτάπητα.

 

Η επιλογή του τόπου και του εδάφους που καλλιεργείται ο χλοοτάπητας είναι ο πρώτος και σημαντικότερος παράγοντας. Το ήπιο μικροκλίμα της περιοχής του φυτωρίου, επιτρέπει τη διάθεση του χλοοτάπητα οποιαδήποτε εποχή του χρόνου. Το υψηλό ποσοστό άμμου του εδάφους της καλλιέργειας, επιτρέπει τη σωστή ριζοβολία σε οποιοδήποτε εδαφικό υπόστρωμα κι αν μεταφυτευθεί.

 

Για να αποφευχθούν επιβλαβή ζιζάνια ή μυκητολογικές προσβολές, τα εδάφη αποστειρώνονται προληπτικά με φιλικές προς το περιβάλλον μεθόδους (ηλιοαπολύμανση ή ατμοαπολύμανση).

 

Μηχανολογικός Εξοπλισμός

 

Η HELLASOD είναι η πρώτη εταιρία στην Ελλάδα που επένδυσε σε νέο πρωτοποριακό εξοπλισμό εισάγοντας τεχνογνωσία και μηχανήματα από Ευρώπη και Αμερική.

 

Επανάσταση στο τρόπο που κατασκευάζεται ο αγωνιστικός χλοοτάπητας στα γήπεδα αλλά και σε μεγάλους χώρους έφερε το μηχάνημα κοπής BIG – SLABSTM το οποίο κόβει λωρίδες χλοοτάπητα διαστάσεων 1m X 50m, τις συλλέγει αυτόματα και τις συσκευάζει σε παλέτες. Το μηχάνημα αυτό δίνει τη δυνατότητα στο συνεργείο εγκατάστασης να τοποθετεί 1.000 m2/h ενώ ο χώρος μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε μια εβδομάδα από την τοποθέτηση! 

 

Επίσης, η HELLASOD είναι η μόνη εταιρία που διαθέτει πλυστικό μηχάνημα για τον χλοοτάπητα, μια τεχνολογία που εφαρμόστηκε για πρώτη φορά στο ΟΑΚΑ για τους Ολυμπιακούς αγώνες της Αθήνας. Η καλύτερη ριζοβολία του χλοοτάπητα λόγω μη ύπαρξης διαφορετικού χώματος καθώς και το μειωμένο μεταφορικό κόστος λόγω μικρότερου όγκου και βάρους του χλοοτάπητα, είναι τα σημαντικότερα πλεονεκτήματα του πλυστικού μηχανήματος. 

 

Ο τεχνολογικός εξοπλισμός της καλλιέργειας περιλαμβάνει επαγγελματικά μηχανήματα ειδικά για φυτώρια sod ενώ η άρδευση – υδρολίπανση ελέγχεται με ηλεκτρονικά μέσα. 

 

Στο κομμάτι των συντηρήσεων των αγωνιστικών χώρων γηπέδων, η εταιρία διαθέτει επίσης εξειδικευμένα μηχανήματα.

 
Βρείτε μας στο
share your feedback
hellasod
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
107ο χλμ. Ε.Ο ΑΘΗΝΩΝ-ΛΑΜΙΑΣ
ΑΚΡΑΙΦΝΙΟ ΒΟΙΩΤΙΑΣ 32200
Τηλ: 22680-41430-1, 41105, 41185, 41187
Φαξ: 22680-41186
e-mail: info@hellasod.gr
Copyright © Hellasod | All rights reserved    Links
Site by overron  |   incom cms  |   web promotion