Έτσι λέγεται ο
έτοιμος χλοοτάπητας
Hellasod
αρχική επικοινωνία

ΑΣΤΙΚΟ ΠΡΑΣΙΝΟ

 

ΑΣΤΙΚΟ ΠΡΑΣΙΝΟ

Αναμφίβολα, το ποσοστό των ελεύθερων χώρων και των χώρων πρασίνου αποτελεί έναν παράγοντα και μέτρο για τον καλό σχεδιασμό και το υψηλό επίπεδο ποιότητας ζωής μιας πόλης. Οι αστικές περιοχές συνιστούν το καθημερινό περιβάλλον για το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού και η ποιότητα του αστικού πρασίνου αναγνωρίζεται όλο και περισσότερο ως σημαντικός παράγοντας της ποιότητας ζωής της πόλης, δεδομένου ότι ασκούν σημαντική οικολογική και αισθητική επίδραση στον αστικό πληθυσμό.

 

Η ύπαρξη χώρων πρασίνου εντός του αστικού ιστού επηρεάζει θετικά όλους τους τομείς της αστικής διαβίωσης, συμβάλλοντας στη διατήρηση του περιβάλλοντος και την αειφορία, στην προστασία της βιοποικιλότητας, στη βελτίωση της ποιότητας ζωής, συντελώντας έτσι στην ψυχική και σωματική υγεία των δημοτών της κάθε πόλης.

 

Η ραγδαία επέκταση του οικιστικού ιστού της Αθήνας σε όλο το λεκανοπέδιο έγινε χωρίς επιμελή σχεδιασμό και πρόβλεψη για το αστικό πράσινο, με αποτέλεσμα η σημερινή Αθήνα να έχει το μικρότερο ποσοστό πρασίνου από όλες τις Ευρωπαϊκές πόλεις. Μόλις 2 τ.μ. ανά κάτοικο (Ουάσιγκτον 50 τ.μ., Χάγη 27,7 τ.μ., Άμστερνταμ 27 τ.μ., Βιέννη 20 τ.μ., Βερολίνο 13 τ.μ., Ρώμη 9 τ.μ., Παρίσι 8 τ.μ., Θεσσαλονίκη 2,7 τ.μ.).

 

Η HELLASOD έδωσε όλα αυτά τα χρόνια μεγάλη βαρύτητα στην καλλιέργεια έτοιμου χλοοτάπητα κατάλληλου για το μικροκλίμα των μεγαλουπόλεων. Στόχος της εταιρίας μας ήταν και συνεχίζει να είναι η παραγωγή υψηλής ποιότητας χλοοτάπητα  ο οποίος να αντέχει στη χρήση αλλά και στις θερμοκρασίες των αστικών περιοχών.

 

Ποικιλίες όπως ο «Ηρακλής», που είναι το best seller της εταιρίας μας, αλλά και ο «Άρης» (festuca) αποδεικνύουν την επιτυχία της HELLASOD στον τομέα του «Αστικού Πράσινου»!

 

Ο «Ηρακλής» κοσμεί χιλιάδες κατοικίες που βρίσκονται μέσα σε μεγαλουπόλεις, τόσο στην Αθήνα, την Θεσσαλονίκη αλλά και τα μεγάλα αστικά κέντρα της επαρχίας. Το οξυγόνο που προσφέρει στην ατμόσφαιρα, το ιδιαίτερα ευεργετικό μικροκλίμα που δημιουργεί στα σπίτια που έχει τοποθετηθεί, καθώς και η ψυχολογική ανάταση που απολαμβάνουν οι άνθρωποι που έχουν πράσινο στο χώρο κατοικίας τους, είναι μερικά μόνο από τα πλεονεκτήματα του.

 

Βασική επιλογή δημόσιων φορέων, μεγάλων δήμων της Αττικής αλλά και της επαρχίας είναι ο «Ηρακλής» και ο «Άρης», οι οποίοι έχουν τοποθετηθεί σε πολλά δημόσια κτίρια, πλατείες, πάρκα, πρανή δρόμων και άλλους αστικούς χώρους πρασίνου. Με αυτό τον τρόπο δίνουμε μια βαθιά «ανάσα» οξυγόνου στους κατοίκους των αστικών κέντρων, καθώς τα αναβαθμίζουμε και αισθητικά!

 

Μερικά από αυτά τα έργα περιλαμβάνουν την τοποθέτηση χλοοτάπητα στα εξής σημεία: πλατεία Συντάγματος, πλατεία Καραισκάκη, λιμάνι Πειραιά, διάζωμα και πλατεία κοντά στον ΟΛΠ Πειραιώς, τραμ Αθηνών, Προεδρικό Μέγαρο, δημαρχείο Γλυφάδας, πλατεία Αριστοτέλους, παραλία Ηρακλείου Κρήτης.

 
Βρείτε μας στο
share your feedback
hellasod
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
107ο χλμ. Ε.Ο ΑΘΗΝΩΝ-ΛΑΜΙΑΣ
ΑΚΡΑΙΦΝΙΟ ΒΟΙΩΤΙΑΣ 32200
Τηλ: 22680-41430-1, 41105, 41185, 41187
Φαξ: 22680-41186
e-mail: info@hellasod.gr
Copyright © Hellasod | All rights reserved    Links
Site by overron  |   incom cms  |   web promotion